המטבחים האסייתים למתחילים – כל מה שרציתם לדעת על אוכל אסייתי

הקדמה

אין זה סוד שחלקו המזרחי של כדור הארץ מכיל חבלי ארץ מיוחדים ושונים ממה שאנחנו מכירים אצלנו, כמעט בכל פרמטר. בתרבות, הנופים, הדת והשקפת העולם הכללית, על אחת כמה וכמה בכל הקשור לתחום האוכל. הטעמים והיסודות שמרכיבים את מנות המזרח הרחוק יוצרים קסם בפה שלוקח אותנו למקומות חדשים, קלילים וארומתיים ומספקים לנו חוויה קולינרית שונה, טעימה ומרתקת. אז מה הם המטבחים המובילים של המטבח האסייתי? איגדנו לכם כאן כמה מהמנות המובילות מכל מטבח, את חלקם אתם כבר מכירים מבלי שאנחנו נכביר במילים, ואת חלקם אנו ממליצים לכם לנסות לפחות פעם אחת בחיים. אז מבלי תוספות מיותרות, להלן טעמי המטבחים האסייתים המובילים בארץ:

המטבח הסיני/תאילנדי

מטבחים אלו ידועים בכמויות והשילובים הבלתי נגמרים של מגוון סוגי בשר, מאכלי ים, טופו וירקות על שלל הרטבים שלהם המבוססים על צ'ילי, טריאקי וסויה במנות הסיניות, ורטבי דגים, קונכיות וקארי במנות התאילנדיות. המטבח הסיני דוגל בעיקר בשימוש של נודלס מקמח וביצים בעוד שבמטבח התאילנדי עושים כבוד לאורז על שלל צורותיו ושימושיו. בין המנות המפורסמות במטבח הסיני ניתן למצוא את מנות הסצ'ואן השונות, עוף בשומשום ברוטב חמוץ מתוק ומרקי הביצים והתירס, ומהמטבח התאילנדי את הפאד תאי המפורסם, מרק הטום יאם ותבשילי קארי ירוק/צהוב/אדום חריפים במיוחד.

Article Img

המטבח ההודי

המטבח ההודי הינו מטבח מיוחד שכן רובו, כחלק ממעגל האמונות בהודו, מבוסס בעיקר על טהרת הצומח והטבעוני, כאשר הבשר העיקרי המשחק תפקיד במטבח זה הינו העוף והעז/כבש לצד דגים ומאכלי ים שונים. הפרה, מכיוון שהיא קדושה למאמינים בהינדו והחזיר, שנחשב טמא אצל המוסלמים, שמרכיבים את רוב אוכלוסיית הודו, לא נמנים בחומרי הגלם של מטבח זה וניתן למצוא אותם בעיקר ממנות שמגיעות ממדינת גואה הנוצרית. מנות מפורסמות ממטבח זה הינן הטאלי, שהיא הארוחה ההודית המפורסמת ביותר המכילה מגוון מנות קטנות קבועות המשתנות בטעמן ממחוז למחוז, המלאי קופתא הקרמית והעשירה והצ'יקן טיקה מסאלה החריפה והעסיסית. אך הקשת הרחבה כמעט ולא נגמרת ובשביל לקבל מושג מלאפשוט צריך להמשיך ולנסות כל דבר כי זה ממש, אבל ממש טעים.

Article Img

המטבח היפני

מהמפורסם ביותר - הסושי. הסושי הגיח בעוצמה בסוף שנות ה-90 ונכנס לחיינו באהבה. למעשה מדובר באורז דביק ומיוחד, עם נתח דג טרי ואיכותי של טונה/סלמון ותוספת ירקות שונים ביחד איתו. ביפן המנה היא מינימליסטית ומדוייקת, כאשר ניתן להוסיף לה רק רוטב סויה. כל דבר אחר יהיה עלבון כלפי המאסטר סושי. כמובן שכמו שיודעים לעשות במערב, הגזמנו בהכל ולקחנו את זה לגבהים חדשים עם רולים מיוחדים המורכבים ממגוון עשיר של אפשרויות בחירה: דגים, בשר, ירקות, רול מטוגן, אפוי, מבושל, עם עיטופים או לא ושלל רטבים נלווים כמו הספייסי מיונז, שהפכו את הסושי ללהיט שווה ערך לשניצל ביתי. למיטיבי לשון, מומלץ לנסות את הראמן, מרק המבוסס על ציר בשר עם נודלס, ירקות, בשר וביצים. מנת מרק שהיא לא רק מרק, אלא עולם ומלואו

Article Img

בארץ ניתן למצוא מגוון רחב של מסעדות המתמחות בתחום זה ומציעות תפריטים עמוסים בכל טוב, במשלוחים ובביקור במסעדה. כל מה שנשאר לכם זה פשוט להזמין מקום או משלוח אליכם הביתה או למשרד ולהתחיל להנות.

שינוי גודל גופנים
ניגודיות