מתכון לאלו פאלק (תבשיל תפו"א תרד) של אינדירה

מנה צמחונית קלאסית ובסיסית, פשוטה להכנה, אשר מעטרת את רוב מגשי הטאלי בהודו.

מרכיבים:

  • 250 גרם תפו"א קלוף וחתוך לקוביות
  • 750 גרם תרד קצוץ
  • 2 בצלים לבנים בינוניים קצוצים
  • חופן צרור כוסברה קצוצה
  • כפית שום קצוץ
  • כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
  • פלפל אדום חריף קטן קצוץ
  • 2 כפיות זרעי כמון
  • 1/2 כף גראם מסאלה
  • 2 כפות חמאת גהי (ניתן להמיר בחמאה צהובה איכותית)
  • חצי כוס שמנת מתוקה
  • מלח
  • שמן
  • מים

Article Img

אופן הכנה:

  • מחממים כ- 3 כפות שמן בסיר.
  • מוסיפים את זרעי הכמון, הפלפל הקצוץ, השום והג'ינג'ר ומערבבים עד ש התבלינים נטמעים בשמן החם.
  • מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד ריכוך והזהבה. מוסיפים גראם מסאלה ומערבבים.
  • מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה מערבבים ומטגנים מעט. מוסיפים מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה.
  • מקטינים את להבת האש ומכסים את הסיר לבישול של כרבע שעה-עשרים דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים.
  • מסירים את המכסה ומוסיפים את התרד הקצוץ.
  • ממשיכים לבשל ללא מכסה עד שהתרד מתרכך ומאבד מנפחו.
  • מוסיפים את החמאה והשמנת המתוקה ומערבבים.
  • ממליחים לפי הטעם ומשלימים תיבול עם גראם מסאלה.
  • ממשיכים לבשל כ-5 דקות נוספות.
  • מומלץ להגיש עם גבינת פניר מגוררת מעל.

בתאבון!

רוצים לראות מה עוד יש בתפריט? המתכון תפס אתכם? כנסו לאתר המשלוחים ותמשיכו להנות

שינוי גודל גופנים
ניגודיות