מתכון לחציל בארטה של אינדירה

חציל בארטה היא רק אחת מהגרסאות למנה הזו ומבטאים אותה כך : Bhurr-taah. מנת הבארטה היא בעצם מנה המתייחסת למרכיבים שיכולים להפוך למחית ירקות גסה. זו מנה צפון הודית מסורתית הניתנת להכנה ממגוון ירקות. הוורסיה הזו נחשבת למנה קלה מאוד להכנה ומגישים אותה לצד צ'פאטי שזה למעשה פיתות ביתיות בסיסיות.

חומרים:

  • 3 חצילים בינוניים
  • 2 כפות שמן לטיגון
  • כפית זרעי כמון
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
  • כף שום כתוש
  • 1 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ
  • 2 פלפלי צ'ילי ירוק קצוצים
  • 2 עגבניות גדולות קצוצות דק
  • חצי כפית אבקת כוסברה
  • חצי כפית כמון
  • חצי כפית גארם מסאלה
  • 2 כפות כוסברה קצוצה

Article Img

אופן הכנה:

  • קולים את החצילים עד ריכוך.מצננים ומרוקנים את בשר החציל. מסננים את הנוזלים ומעבירים לקערה.
  • מחממים מחבת עם שמן על חום בינוני ומשחימים את זרעי הכמון.
  • מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מתרכך.
  • מוסיפים שום, וג'ינג'ר ומטגנים תוך כדי ערבוב כדקה.
  • מוסיפים את העגבניות, פלפל הצ'ילי ואת התבלינים. מערבבים היטב למשך כ- 4 דקות (אם צריך ניתן להוסיף מעט מים).
  • מוסיפים את בשר החציל ומערבבים.
  • מוסיפים כוסברה קצוצה, מערבבים כדקה נוספת ומגישים.

בתאבון!

רוצים לראות מה עוד יש בתפריט? המתכון תפס אתכם? כנסו לאתר המשלוחים ותמשיכו להנות