מתכון למלאי כופתה של אינדירה

באזור הרי ההימלאיה שוכן אחד המטבחים המעניינים בהודו. המטבח בצפון הודו מאופיין בשימוש נרחב במוצרי חלב, ושילוב של תבלינים עזים ופירות. אחת המנות המזוהות עם האזור היא מנת המלאי כופתה.

מרכיבים:

200 גרם גבינת פניר מגוררת (גבינת עיזים רזה). ניתן להמיר בגבינה צפתית או חלומי.  כוס קמח מנופה 4 תפוחי אדמה בינוניים עשויים כמחית חצי ס"מ של ג'ינג'ר קצוץ או טחון שתי שיני שום קצוצות חצי כוס אגוזי קשיו קצוצים כפית אבקת כוסברה מלח ופלפל לפי הטעם שמן קנולה לטיגון

לרוטב-

כף שמן קנולה או כף חמאה מזוקקת (גהי) בצל גדול פרוס 2 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות קטנות כפית אבקת צ'ילי אדום 1/2 כפית גראם מסאלה 2 פלפלים ירוקים חריפים חתוכים דק 1/4 כוס כוסברה קצוצה כפית כורכום מלח לפי הטעם כף של קשיו טחון 2 וחצי כוסות חלב ושתי כפות שמנת מתוקה או לחילופין 2 וחצי כוסות מים ושתי כפות שמנת צמחית חצי כוס מיקס פירות יבשים טחונים מעט צנוברים וכוסברה קצוצה לקישוט

Article Img

אופן הכנה:

מכינים את הכופתאות:

  • מערבבים את הגבינה עם מחית תפוחי האדמה, התבלינים, השום, הקשיו וכף קמח.
  • יוצרים כדורים בינוניים ומצפים אותם ביתרת הקמח.
  • מטגנים את הכדורים בשמן עמוק עד לקבלת צבע חום זהוב.
  • מסננים את הכדורים.
  מכינים את הרוטב:  
  • מטגנים בשמן או חמאה את בצל עד שהופך שקוף. מוסיפים את הפלפלים הירוקים, יחד עם הכוסברה הקצוצה, הגראם מסאלה, הצ'ילי האדום והכורכום וממשיכים לטגן כ-2-3 דקות.
  • מוסיפים את העגבניות והמלח לפי הטעם ומטגנים היטב תוך כדי ערבוב.
  • מוסיפים את המים או החלב והשמנת ומביאים לרתיחה. מערבבים מפעם לפעם.
  • מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את הקשיו ומיקס הפירות היבשים.
  • מבשלים כ-2-3 דקות.
  • טוחנים את התערובת לכדי רוטב סמיך וממשיכים לבשל על להבה קטנה.
  • מעבירים את הכופתאות לרוטב. מבשלים כ-7 דקות בסיר מכוסה על אש נמוכה.
  • מעבירים לצלחת הגשה כופתאות עם מעט רוטב. מפזרים מעל גבינת פניר מגוררת, כוסברה קצוצה, צנוברים ומעט פירות יבשים.

בתאבון

רוצים לראות מה עוד יש בתפריט? המתכון תפס אתכם? כנסו לאתר המשלוחים ותמשיכו להנות

שינוי גודל גופנים
ניגודיות