מתכון לעוף טיקה מסאלה של אינדירה

מרכיבים:

  • 1 קילו חזה עוף
  • 200 גרם בצל קצוץ
  • 10 גרם פלפל אדום חריף טחון
  • חצי כוס חלב קוקוס
  • 5 כפיות תערובת גראם מסאלה (להשיג בחנויות המזרח)
  • 2 כפיות ג'ינג'ר טחון
  • 2 כפיות שום טחון
  • חצי כפית כמון טחון
  • 4 כפות רסק עגבניות
  • 50 גרם אגוזי קשיו טחונים
  • שמן זית לטיגון
  • מעט עלי כוסברה קצוצים

Article Img

אופן הכנה:

צולים את העוף למשך 2 דקות על כל צד במחבת גריל עם מעט שמן. אין צורך לצלות עד גמר הכנה שכן בהמשך העוף מתבשל ברוטב. מניחים בצד. לרוטב-  מטגנים את הבצל בשמן זית עד להזהבה. מוסיפים את כל התבלינים היבשים ומשחררים את טעמם בשמן תוך ערבוב. מוסיפים את השום הכתוש, הג'ינג'ר הכתוש והפלפל החריף הטרי הכתוש וממשיכים לערבב. מוסיפים את הקשיו הטחון יחד עם רסק העגבניות ומעט מים לפי הצורך ומערבבים עד קבלת רוטב אחיד. מוסיפים את חזות העוף ומשיכים לבשל למשך כ- 7 דקות נוספות על אש בינונית עד גמר בישול העוף. למי שאוהב- מוסיפים חלב קוקוס ומבשלים למשך כשתי דקות נוספות. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח וגראם מסאלה. מכבים את האש ומפזרים מעל לתבשיל חופן נדיב של עלי כוסברה קצוצים. מגישים עם לחם נאן או אורז לבן בסמטי מאודה.

בתאבון!

רוצים לראות מה עוד יש בתפריט? המתכון תפס אתכם? כנסו לאתר המשלוחים ותמשיכו להנות

שינוי גודל גופנים
ניגודיות