מתכון לפאלק פניר

מתכון קלאסי המשלב תרד וגבינת פניר. את גבינת הפניר ניתן גם להמיר בקוביות טופו מרכיבים: 700 גרם עלי תרד טריים 100 גרם גבינת פניר חתוכה לקוביות.

מצרכים

  • 1 בצל קצוץ
  • 1 עגבנייה קטנה קצוצה
  • 3 כפות חמאה מסוג גהי או חמאה צהובה איכותית
  • 2-3 עלי דפנה
  • חצי פלפל צ'ילי ירוק קצוץ
  • 1 סנטימטר ג'ינג'ר טרי קצוץ
  • 4 שיני שום קצוצות דק
  • כפית זרעי כמון
  • כפית כורכום
  • מלח לפי הטעם
  • רבע כפית פלפל שחור
  • כפית אבקת גראם מסאלה (ניתן להשיג בחנויות תבלינים)

Article Img

אופן ההכנה

  • שוטפים היטב את עלי התרד.
  • מרתיחים מים בסיר עם מעט מלח.
  • לאחר שהמים מגיעים לרתיחה מכבים את האש ומוסיפים את עלי התרד.
  • מכסים את הסיר וממתינים כ-2-3 דקות.
  • מסננים ומעבירים את עלי התרד למים עם קרח (מה ששומר על צבעם הירוק של העלים).
  • מסננים ומייבשים ומעבירים את עלי התרד למעבד מזון. מוסיפים צ'ילי, ג'ינג'ר ושן שום אחת ומעבדים למחית חלקה.
  • ממיסים את החמאה בסיר. מוסיפים כמון ומערבבים מעט.
  • מוסיפים את עלי הדפנה והבצל ומטגנים עד שהבצל משחים.
  • מוסיפים שום ואת העגבניות וממשיכים לטגן עד שהעגבניות מתרככות.
  • מוסיפים זרעי כמון ופלפל ומטגנים למשך דקה.
  • מוסיפים את מחית התרד ומעט מים (כחצי כוס) ומבשלים למשך 4-5 דקות.
  • מוסיפים את אבקת הגראם מסאלה ומלח לפי הטעם ומערבבים.
  • מוסיפים את קוביות הפניר או הטופו וממשיכים לבשל עד שהן נעשות רכות.
  • מגישים חם עם גבינת פניר מגוררת.

בתאבון!

רוצים לראות מה עוד יש בתפריט? המתכון תפס אתכם? כנסו לאתר המשלוחים ותמשיכו להנות