ברוכים הבאים! הזינו כתובת, תבחרו מסעדה והמשלוח בדרך אליכם. בתיאבון!
מתכון לפאלק פניר
מאת: מסעדת אינדירה | 26 בספטמבר 2017 | קטגוריה: הודי
מתכון קלאסי המשלב תרד וגבינת פניר. את גבינת הפניר ניתן גם להמיר בקוביות טופו מרכיבים: 700 גרם עלי תרד טריים 100 גרם גבינת פניר חתוכה לקוביות.
מצרכים
- 1 בצל קצוץ
- 1 עגבנייה קטנה קצוצה
- 3 כפות חמאה מסוג גהי או חמאה צהובה איכותית
- 2-3 עלי דפנה
- חצי פלפל צ'ילי ירוק קצוץ
- 1 סנטימטר ג'ינג'ר טרי קצוץ
- 4 שיני שום קצוצות דק
- כפית זרעי כמון
- כפית כורכום
- מלח לפי הטעם
- רבע כפית פלפל שחור
- כפית אבקת גראם מסאלה (ניתן להשיג בחנויות תבלינים)

אופן ההכנה
- שוטפים היטב את עלי התרד.
- מרתיחים מים בסיר עם מעט מלח.
- לאחר שהמים מגיעים לרתיחה מכבים את האש ומוסיפים את עלי התרד.
- מכסים את הסיר וממתינים כ-2-3 דקות.
- מסננים ומעבירים את עלי התרד למים עם קרח (מה ששומר על צבעם הירוק של העלים).
- מסננים ומייבשים ומעבירים את עלי התרד למעבד מזון. מוסיפים צ'ילי, ג'ינג'ר ושן שום אחת ומעבדים למחית חלקה.
- ממיסים את החמאה בסיר. מוסיפים כמון ומערבבים מעט.
- מוסיפים את עלי הדפנה והבצל ומטגנים עד שהבצל משחים.
- מוסיפים שום ואת העגבניות וממשיכים לטגן עד שהעגבניות מתרככות.
- מוסיפים זרעי כמון ופלפל ומטגנים למשך דקה.
- מוסיפים את מחית התרד ומעט מים (כחצי כוס) ומבשלים למשך 4-5 דקות.
- מוסיפים את אבקת הגראם מסאלה ומלח לפי הטעם ומערבבים.
- מוסיפים את קוביות הפניר או הטופו וממשיכים לבשל עד שהן נעשות רכות.
- מגישים חם עם גבינת פניר מגוררת.
כתבות נוספות שיעניינו אותך
שינוי גודל גופנים
ניגודיות