סלט סלק צלוי של מיאזאקי

לסלט:

  • 6 סלקים בינוניים
  • 1 צרור עירית, ליים
  • אצת נורי
  • שקדים קלויים
  • עלי מיקרו שיסו סגול
   

לרוטב:

  • 25 גרם מיסו אדום
  • 5 גרם מיץ יוזו (פרי הדר יפני)
  • 25 גרם דבש
  • 3 גרם חומץ
  • 5 גרם סויה

Article Img

ההכנה:

  1. את הסלקים עוטפים בנייר כסף, צולים על גחלים שנשארו אחרי המנגל, עד ששיפוד נכנס בקלות עד לאמצע הסלק. חשוב לסובב ולהפוך לצלייה מדוייקת.
  2. מורידים מהאש ומקררים עד לטמפ' החדר. מורידים את העטיפה ומקלפים את הסלק בעזרת כפפות.
  3. פורסים את הסלק לצורת ההגשה המועדפת – פרוסות דקות, קוביות וכו'.
  4. את העירית חותכים למקלות של כארבעה ס"מ.
  5. את אצות הנורי חותכים לרצועות ארוכות ואז עם סכין חדה ובזהירות למקלות דקים.
  6. את השקדים הקלויים קוצצים דק ומסננים.
  7. את מרכיבי הרוטב מערבבים היטב בקערה נפרדת.
  8. על צלחת ההגשה מניחים את הסלק, מפזרים עירית, שקדים ואצות.
  9. את הרוטב מזלפים מעל הסלט, מוסיפים עלי שיסו ומגישים עם פרוסת ליים.

בתאבון!

רוצים לראות מה עוד יש בתפריט? המתכון תפס אתכם? כנסו לאתר המשלוחים ותמשיכו להנות

שינוי גודל גופנים
ניגודיות