5 ציפויים מפתים לעוגת גבינה

אז את העוגה אנחנו כבר מכירים, ואיך בכל זאת אפשר לשדרג אותה בכל הנוגע לציפויים? לפניכם רעיונות ל-  5 ציפויים מפתים לעוגת גבינה אפויה, ואם התעלפתם עוד קודם לכן, חכו מה עומד לקרות לכם עכשיו.

הסקסית

את רוטב הקרמל הנפלא כולנו מכירים. אבל מה אתם יודעים על קרמל מלוח? אותו רוב עשיר ונימוח, בתוספת מעט מלח שמוציא את כל הטעמים החוצה ועד שלא מסיימים אותו, פשוט לא נרגעים. גם הצבע של הרוטב, חום זהב משגע, משלים את עוגת הגבינה הלבנה ויוצר מראה וטעם משובבי חך ונפש.

  • ציפוי קרמל מלוח 

  • 100 מ"ל שמנת מתוקה

  • קורט מלח

  • כוס אחת +4 כפות סוכר

  • 30 גר' חמאה

  • הוראות הכנה:

  • מחממים בסיר את השמנת המתוקה והמלח ומניחים אותו בצד.

  • בסיר נוסף, רצוי בעל תחתית עבה, שמים מעט סוכר. כשהוא נמס מוסיפים בהדרגה את יתר הסוכר ומבשלים עד שמתקבל קרמל בעל צבע ענבר עמוק.

  • מוסיפים פנימה (בזהירות) את השמנת המחוממת ואת החמאה ומערבבים עד שהכל נטמע פנימה ומתקבל רוטב בעל מרקם חלק.

  • מצננים מעט ושופכים את הרוטב על העוגה.

  • אם הכנתם כמות גדולה מדי, תוכלו להקפיא את הרוטב עד לשימוש נוסף, או ללקק אותו עד לאובדן החושים.

Article Img

הרעננה

אם הכנתם עוגת גבינה אפויה בקיץ, תוכלו לנצל את פירות העונה לקישוט העוגה שלכם ולקבל עוגת גבינה רעננה וקיצית, שלא לדבר על הצבעים היפים שמקשטים אותו. הפירות, מתוקים ככל שיהיו, מכילים בתוכם חומציות מסוימת שמשתלבת היטב במתיקות של העוגה.

לחובבי טעמי היער החורפיים והעמוקים, תוכלו לצפות את העוגה בפירות יער או אוכמניות שתמצאו בכל עונה במדף הקפואים במרכול.

ציפוי אוכמניות:

  • 2-3 כפות ריבת אוכמניות

  • שקית אוכמניות קפואות מופשרות

כל שעליכם לעשות הוא למרוח את ריבת האוכמניות על גבי העוגה, כך שהיא גם משמשת כ"דבק" לפירות היער או האוכמניות שהפשרתם, ואתם תפזרו מעל הריבה. העוגה חגיגית ויפה ואף מרעננת.

אם בא לכם על פירות ממש טריים, תוכלו להכין ציפוי שמנת חמוצה שעליו "תדביקו" רבעי תות /קוביות אננס או ענבים בשני צבעים, חצויים לאורכם. מעבר לטעם הרענן, זה גם יפה.

 

ציפוי שמנת חמוצה:

  • 2 גביעים שמנת חמוצה (400 מ"ל)

  • 4 כפות אבקת סוכר

  • 1/2 כפית תמצית וניל

מערבבים את כל חומרי הציפוי ומורחים על העוגה החמה

מניחים את העוגה להתקרר ולציפוי להתייצב ורק אז מקשטים בפירות.

Article Img

המפתה

  • שוקולד וגבינה הם שילוב מנצח, מפתה, מגרה ואף יפה לעין. מעל, ציפוי שחום של שוקולד מבריק, ומתחת העוגה הענוגה והלבנה, עסיסית ומשתלבת נפלא עם טעמי השוקולד המריר.

    ציפוי שוקולד:

  • 150 ג` שוקולד מריר חתוך לקוביות

  • 150מ"ל שמנת מתוקה

  • לחמם שמנת עד סף רתיחה, לצקת אותה על קוביות השוקולד לערבב לתערובת אחידה. ולצקת על שכבת מוס הגבינה.

  • לקרר 24 שעות

Article Img

המעלפת

אם בא לכם לעשות רושם של ממש ולהתעלף מכל ביס, עם עוגה חגיגית במיוחד, מלכותית ממש, ועוד לא דיברנו על הטעמים, לכו על ציפוי שוקולד לבן. לא תצטערו.

ציפוי שוקולד לבן:

  • 150 גר' שוקולד לבן

  • 80 גר' שמנת מתוקה

 

הוראות הכנה:

במיקרו המיסו את השוקולד, שבור לקוביות יחד עם השמנת במשך כשתי דקות. הוציאו את התערובת ובחשו במרץ עד לקבלת תערובת חלקה אותה תמרחו על העוגה אחרי שהרוטב התקרר מעט. שפכו את הרוטב על העוגה, שטחו בעזרת סכין והתכוננו לעונג צרוף.

Article Img

הכי מושקעת בעולם

אם יש עוגת גבינה עם ציפוי שמגיע לו התואר משוקע ברמות, הרי שזו העוגה הזו. יש בציפוי הזה הכל מכל, טעמים, מרקמים שונים, שילוב מעולה עם עוגת הגבינה שמתחתיה, יפה להפליא ולא מחזיקה מעמד יותר מחמש דקות כי פשוט אין שום דרך בעולם לעמוד בפניה. עוגה זו כוללת ציפוי פירות יער ומרנג איטלקי. ראו הוזהרתם:

לציפוי פירות יער:

  • 150 גרם פירות יער ( שקית קפואה מהסופר)

  • 3 כפות סוכר

  • מיץ מלימון שלם

  • 1 כפית קורנפלור

  • 2 כפות מים

למרנג האיטלקי:

  • 2 חלבונים, רצוי בטמפרטורת החדר

  • קורט מלח

  • 120 גרם סוכר

  • שליש כוס מים

הוראות הכנה:

  • מניחים בסיר קטן את פירות היער, הסוכר ומיץ הלימון.

  • מבשלים על אש קטנה במשך כ-5 דקות, עד שהתערובת מסמיכה מעט.

  • בקערית נפרדת מערבבים קורנפלור ומים עד שמתקבלת תערובת אחידה ונוזלית, אותה מוסיפים לתוך פירות היער.

  • ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עוד 2-3 דקות עד להסמכה. מצננים מעט בטמפרטורת החדר ויוצקים על גבי העוגה המקוררת. לא ליצוק על גבי עוגה חמה.

  • הכנת המרנג:

  • בסיר קטן עם תחתית עבה שמים סוכר ומים ומחממים לרתיחה.

  • ממשיכים לבשל את הסירופ עד שהוא מתרכך ונראה כמו כדור רך מגומי. על הסירופ להגיע לכ- 100 מעלות.

  • במקביל, מתחילים להקציף חלבונים ומלח בקערת מיקסר עם מטרפה.

  • כשהסירופ מוכן, שופכים אותו בטפטוף אחיד ודק על החלבונים במיקסר שמכוון למהירות גבוהה.

  • ממשיכים להקציף עוד 5-6 דקות עד שהקערה מתקררת מעט.

  • מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנתר חלק ומזלפים תלוליות מרנג על גבי תערובת פירות היער, כמה שיותר בצפיפות.

  • בעזרת ברנר שרפו בזהירות את המרנג. תוכלו לקשט אותו גם בפירות יער טריים.

מושקעת, כבר אמרנו? אבל יש תמורה מלאה, בכל ביס מהדבר האלוהי הזה.

 

בתיאבון!!

שינוי גודל גופנים
ניגודיות