מתכונים לסלטים – 5 מתכונים פשוטים וטעימים

סלט הוא לכאורה המנה שהכי קל להכין אותה ולא דורשת יותר מדי מידע קולינרי ברמת שף, אך זאת בדיוק הטעות. נכון, כל אחד יכול לחתוך ירקות ולהוסיף מרכיבים לתוך קערה ולערבב עם רוטב ותיבול, אבל לא תמיד זה כזה פשוט להגיע לשילוב טעמים מוצלח שירים את הסלט לרמה אחת מעל. בדיוק בגלל זה קבלו מאיתנו 5 מתכונים מוצלחים לסלט, מהבסיסי ועד היוקרתי

1. סלט מלפפון, עגבניה ואבוקדו

  • מרכיבים: מלפפון, עגבניה, בצל סגול, אבוקדו, כוסברה.

    תיבול: שמן זית, מלח, פלפל ולימון.

    הוראות הכנה: חותכים גס את כל המרכיבים. מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל לפי טעמכם האישי וסוחטים את הלימון פנימה. מערבבים וזהו. פשוט, בסיסי וטעים לאללה.

Article Img

2. סלט חומוס קלוי ואבוקדו

  • מרכיבים: 800 גר' חומוס שטוף, מלפפון, עגבניות שרי, אבוקדו, לימון ועלי ירק

    תיבול:  2 כפות שמן זית, 2 כפיות פפריקה מתוקה, 1/2 כפית אבקת שום, מלח

    לרוטב: 2 כפות שמן זית, 2 כפות מיץ לימון, 1/2 כפית מלח ו-1/2 כפית פלפל

    הוראות הכנה:  שופכים את החומוס השטוף לקערה ומוסיפים את התיבול. מערבבים היטב ושופכים למגש אפיה עם ניר אפיה. מכניסים לתנור למשך 25-30 דק' לחום של 200 מעלות.

    בזמן הזה, תקרעו את העלים הירוקים לתוך קערת סלט, חתכו גס את המלפפון והאבוקדו. את העגבניות לחצאים. הוציאו את החומוס ותוסיפו אותו לקערה. הוסיפו את מרכיבי הרוטב וערבבו היטב.

Article Img

3. סלט כרוב ניצנים אפוי

  • מרכיבים: כרובי ניצנים, רצועות גזר דקות, שקדים, גבינת פרמז'ן מגורדת, חמוציות מיובשות ועלי ירק (עלי תרד, אורוגולה והבנתם את הקטע)

    תיבול:  מלח, פלפל, 1 כפית אבקת שום, 2 כפות שמן זית

    לרוטב: 1/4 כוס יוגורט, 2 כפות חומץ בלסמי, 2 כפות שמן, 1/2 כף חרדל דיז'ון (חלק), שן שום כתושה, מלח ופלפל.

    הוראות הכנה: חותכים את כרובי הניצנים לרבעים, מתבלים עם המרכיבים ומערבבים היטב בתוך קערה. משם מעבירים למגש אפיה מוכן עם נייר אפיה או עם תחתית משומנת. פורשים היטב ומכניסים לתנור למשך 20-25 דק' בחום של 200 מעלות. בינתיים נכין את הרוטב בצורה חדשנית ומיוחדת -  נשים את כל המרכיבים בקערית ונערבב. מומלץ להשתמש במטרפה. עוד בינתיים: נכין את קערת הסלט שלנו עם עלי הירק הנבחרים. עליהם נניח את רצועות הגזר הדק', שקדים (חצויים), חמוציות יבשות וגבינת הפרמז'ן המגורדת. לאחר שכרובי הניצנים מוכנים, נוסיף גם אותם לקערה ומעלם נזגג את הרוטב המפנק שהכנו. יאמי!

Article Img

4. סלט עוף אפוי

  • מרכיבים: חזה עוף, עגבניות שרי, רצועות גזר דקות, פלפל צהוב, בצל סגול, אספרגוס ועלי ירק (עלי תרד, אורוגולה, בייבי וכל עלה ירוק שבא לכם לשים בעצם)

  • תיבול: שמן זית, מלח, פלפל, אבקת צ'ילי, אורגנו.

    לרוטב: 3 כפות מיץ לימון, 2 כפות שמן זית, 1 כף דבש, 1/2 כפית אבקת צ'ילי, קומץ מלח, קומץ פלפל.

    הוראות הכנה: לוקחים מגש אפיה ופורסים עליו נייר אפיה. חותכים את העוף, הפלפל, הבצל והאספרגוס לקוביות, את עגבניות השרי לחצאים ואת הגזר לרצועות דקות. מניחים את חומרי הגלם בטורים נפרדים על מגש האפיה. מוסיפים את התבלינים על כל טור (כמויות לפי העין/טעם) ומערבבים כל טור בנפרד. מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות ל-10 דק.

    בינתיים, אפשר להכין את הרוטב. לוקחים קערית עמוקה, מוסיפים את כל המרכיבים ומערבבים. בינתיים מס' 2: לוקחים את קערת הסלט שלכם וחותכים את כל עלי הירק שמוזכרים הנ"ל או כל מה שבא לכם להכניס. אחרי 10 דק', תוציאו את המגש ושפכו את כל המרכיבים לקערת הסלט. שפכו את הרוטב מעל הכל ותערבבו היטב. מושלם!

Article Img

5. סלט ירקות אפויים במייפל בלסמי

מרכיבים: פלפל אדום, בטטה, כרוב ניצנים, בצל סגול וגבינת פטה ועלי ירק (עלי תרד, אורוגולה, בייבי וכו' וכהנה וכד')

תיבול: 3 כפות שמן זית, 1 כף מלח, 1 כף פלפל, 1 כף אורגנו.

לרוטב: 3 כפות שמן זית, 2 כפות חומץ בלסמי, 1 כף סירופ מייפל,

הוראות הכנה: חותכים גס את כל המרכיבים למעט הגבינה והעלים. את הכרוב ניתן לחתוך לחצאים. שמים הכל בקערה גדולה ומוסיפים את כל מרכיבי התיבול. מערבבים היטב ושופכים את הכל למגש אפיה מוכן עם נייר אפיה. פורשים היטב את המרכיבים בלי ליצור הרים ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות למשך 40 דק'. בינתיים נכין את הרוטב. כמו המתכון הקודם, לוקחים קערית עמוקה, מוסיפים את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב. בינתיים בינתיים: גולשים קצת באינטרנט, מפרגנים באיזה לייק ומחכים שהתנור יעשה את עבודתו. אל תשכחו להכין את מצע העלים האהוב בקערה נפרדת. כמו כן, קחו את הפטה ותגרדו אותה בכמות לבחירתכם.  אחרי שעברו 40 דק, הוציא את מגש האפיה ומה שנשאר זה להכין קערות סלט אישיות. לוקחים קצת מהירוקים, מהירקות האפויים ומהפטה ומוסיפים את הרוב מעל. מה שנשאר זה להגיש ולצפות בפניהם מדושנות העונג של הסועדים.

Article Img

לפי סקרים פנימיים, הסלטים האלה ממש טובים וישאירו רושם עז על הסועדים לצד קנאה יוקדת. קבלו אותה בהבנה, כי בכל זאת, לא בכל יום נתקלים במנות סלט משובחות כאלה.

בתיאבון!

שינוי גודל גופנים
ניגודיות