5 מתכונים לפיצה ביתית נהדרת

1. המפנקת

לאוהבי הפיצה המושבעים שלא רוצים יותר לחכות שלושים דקות לשליח, הנה מתכון מפנק, טעים במיוחד, שבמקום לחכות לשליח עם קרקורי בטן, ייהנו מהריחות שיתחילו להציף את הבית

  • מצרכים לבצק:

  • 3 וחצי כוסות קמח
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 כפית סוכר
  • כף שטוחה של מלח
  • כוס מים פושרים
  • מצרכים לרוטב:

  • 200 גרם רסק עגבניות
  • בצל גדול קצוץ
  • כפית שום כתוש
  • כף שמן זית
  • מעט סוכר
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • לציפוי:

  • 250 גרם גבינה צהובה, או חצי מהכמות צהובה והחצי השני גבינת מוצרלה.
  • הכנה

  • לערבב את הקמח והשמרים עם הסוכר ולהוסיף לתערובת את המלח ושאר המצרכים.
  • לעבד את הבצק, רצוי במעבד מזון שילוש אותו היטב ולאחר מכן ללוש אותו עוד כדקה בידיים.
  • לתת לבצק לנוח כעשרים דקות.אחרי שהבצק נח רדדו אותו לעלה גדול על גבי נייר אפייה.
  • הכנת הרוטב:

  • לטגן את הצל והשום הכתוש בכף שמן זית עד שמזהיבים.
  • להוסיף את רסק העגבניות, ולערבב. כשהוא מתחיל להגיע לרתיחה להוסיף את הסוכר, ואת הפלפל השחור ולהסיר מהאש.
  • על גבי עלה הבצק שרידדתם, צקו כארבע מצקות מהרוטב במרכז הבצק והתחילו למרוח אותו מהמרכז החוצה בעזרת כף. הכניסו לתנור בחום של כ- 200 מעלות למשך 10 דקות בלבד.
  • להוציא מהתנור, לפזר את הגבינה, או הגבינות, המגוררות ולהחזיר לתנור לעוד 15 דקות, עד שהגבינה נמסה וקצוות הבצק זהובים.

Article Img

2. המושקעת

ממש כמו באיטליה, בצק נימוח עם רוטב שמתאים לו כמו מאמא למיה. יש מעט השקעה אולם עם תמורה מלאה. ספוילר: הכינו יותר ממגש אחד כי היא תגמר לפני שתרגישו!

  • המצרכים לבצק:

  • 500 גרם קמח
  • 2 כפיות של שמרים יבשים
  • כפית סוכר
  • כפית מלח4
  • כפות של שמן זית
  • 1/2 + 1 כוסות של מים פושרים
  • לרוטב העגבניות:

  • 3 עגבניות קלופות וקצוצות
  • 5 שיני שום כתושות
  • צרור בזיליקום טרי
  • חצי כפית סוכר
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • כפית מלח
  • כף וחצי שמן זית
  • כפית אורגנו יבש
  • לציפוי:

  • 350 גרם  של כל גבינה קשה מגוררת שאתם אוהבים.
  • תוספות אופציונליות: פטריות, זיתים, טונה, ירקות קלויים ומה שבא לכם.
  • ההכנה

  • הכנת הבצק:

  • מערבבים בקערה את הקמח, השמרים היבשים ואת הסוכר.
  • יוצרים גומה בקערה שופכים לתוכה את המים, שמן ומלח ומתחילים ללוש.
  • תוך כדי לישה יש להוסיף את 1/3 כוס המים הנוספת עד שנוצר בצק גמיש.
  • יוצרים כדור מהבצק, מקמחים אותו קלות, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים אותו למשך כ-1/2 שעה.
  • לאחר שתפח פורסים על המשטח נייר אפייה מקומח קלות. לשים שוב את הבצק ומרדדים אותו לצורה עגולה על נייר האפייה המקומח.
  • מעבירים לתבנית ומהדקים היטב בקצוות ליצירת המסגרת.
  • הכנת הרוטב:

  • במחבת מחממים את שמן הזית ומטגנים קלות את השום עם העגבניות. לאחר מספר דקות מוסיפים את הבזיליקום, התבלינים ורסק העגבניות. מסירים מהאש.
  • מניחים במחבת עם שמן זית את העגבניות עם השום. מבשלים כמה דקות ומוסיפים את הבזיליקום ואת שאר התבלינים והרסק. מסירים מהאש.
  • את קצוות הבצק שהידקתם יש להבריש במעט שמן זית, למרוח את הרוטב באופן אחיד על כל הבצק, לפזר את הגבינות בהן בחרתם וכל תוספת אחרת.
  • את הפיצה יש לאפות בתנור שחומם מראש בחום של 200 מעלות. הפיצה מוכנה כשהבצק זהוב והגבינה נמסה.

Article Img

3. ממה שיש בבית

מכירים את הרגע הזה שאתם כל כך רעבים ופשוט רוצים להרכיב משהו מהיר ממה שיש בבית? מכירים את הרגע הזה בו אתם מבינים שאין ממש הרבה בבית? ובכל זאת, הנה רעיון לרעבים עם מעט מצרכים, שעדיין רוצים לאכול משהו טעים: פיצה פיתה

  • מצרכים:

  • 5 פיתות פתוחות (חצויות לשני חלקים)
  • 2-3 עגבניות שנשארו במקרר ( גם אם מצבן לא מזהיר)
  • מעט שמן זית
  • קורט מלח
  • קורט פלפל
  • כל גבינה קשה שנשארה במקרר, למשל פטה, מלוחה, צהובה, וכדומה.
  • תוספות:

  • כל מה שנשאר במקרר, כמו מעט זיתים, בצל, תירס, טונה וגם, כן, אותה קופסת שימורי אננס שנשכחה במזווה תעשה עבודה מצוינת.
  • ההכנה:

  • מסדרים את חצאי הפיתות בתבנית אפייה
  • את העגבניות טוחנים יחד עם השמן, המלח והפלפל. את הרוטב שנוצר יוצקים על הפיתות.
  • מגרדים את הגבינה הקשה ומפזרים באופן אחיד על הפיתות ומוסיפים כל מה שמצאתם במקרר.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות כ- 5-6 דקות.
  • אין פיתות או לא בא לכם להפשיר אותן? תחליפים מעולים הם מלאווח, פרוסות חלה ואפילו פרוסות של לחם אחיד רגיל.
  • טעים!

4. לרעבים מאד

הילדים כבר מאיימים עליכם להתקשר לשירותי הרווחה ולהתלונן שמרעיבים אותם? אתם מחפשים פתרון במהירות שיא? הנה פיצה מהירה לרעבים מאד שפשוט לא יכולים להתאפק יותר. שימו לב שהבצק הוא ללא שמרים ולכן זמן ההכנה קצר יותר:

  • המצרכים לבצק:

  • 2 וחצי כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • 3/4 כוס מים
  • המצרכים לרוטב:

  • 1/2 קופסת שימורי עגבניות
  • 1-2 כפות שמן זית
  • 1 שן שום כתושה
  • מלח
  • לציפוי:

  • 50 גרם מוצרלה מגוררת
  • 50 גרם בולגרית/פטה/מלוחה מפוררת
  • ההכנה

  • מכינים רוטב עגבניות:

  • מבשלים את כל החומרים בסיר מכוסה במכסה כרבע שעה עד שמתקבל רוטב מבריק.
  • לבצק:

  • מערבבים קמח ומלח, מוסיפים מים ושמן ולשים 3 דקות עד לקבלת בצק רך ולא דביק.
  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • מרדדים את הבצק לעלה דק ככל הניתן. אפשר להכין פיצה אחת בתבנית תנור גדולה או פיצות אישיות. מורחים ברוטב ומניחים את הגבינות.
  • אופים כ- 20 דקות או עד שהגבינה נמסה ומבעבעת והבצק זהוב.

Article Img

5. וגם לטבעונים

טבעונות זה לא רק טרנד. זה אורח חיים שבחרו בו אנשים רבים שעדיין רוצים ליהנות מפיצה טעימה. אז מה עושים? מוצאים פתרונות לפיצה לטבעונים

  • המצרכים לבצק:

  • 1 כוס מים חמימים
  • 1 שקית קטנה של שמרים יבשים כפית סוכר
  • 2 וחצי כוסות קמח
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • לרוטב:

  • 2-3 עגבניות מגוררות
  • שן שום קצוצה
  • כפית שמן זית
  • מלח ופלפל
  • לציפוי:

  • במקום גבינות ניתן להשתמש בטופו או תחליפי גבינה אחרים המצויים היום בשוק.
  • למעלה: כל מה שטבעונים אוהבים: עלי קייל, פטריות, בצל, קישואים קלויים ועוד.
  • ההכנה:

  • שופכים לקערה את כוס המים ומוסיפים את השמרים והסוכר.
  • מחכים כחמש דקות עד שהשמרים תוססים.
  • מוסיפים את הקמח, שמן הזית והמלח ומערבבים עד שנוצר בצק. נותנים לו לנוח כחמש דקות.
  • על משטח מקומח מרדדים את הבצק ומעבירים אותו לתבנית.
  • מורחים את רוטב העגבניות, מוסיפים את תחליף הגבינה ואת התוספות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות למשך כ-20 דקות עד חצי שעה. הפיצה מוכנה כשהקצוות שלה זהובים וכאשר תחליף הגבינה מבעבע.
 

בתיאבון!!

רוצים לראות מה עוד יש בתפריט? המתכון תפס אתכם? מחפשים את המתכון המנצח לפיצה ביתית??כנסו לעמוד הפיצות שלנו ותמשיכו להנות ממגוון פיצות שונות וטעימות!

שינוי גודל גופנים
ניגודיות